XEFI - Leverancier voor VSE/KMO's, ETI's en overheidsdiensten

Ons verhaal

De verschillende hoofdstukken van XEFI Group

1997 – 2002

XEFI Group gaat van start en richt zich op particulieren en SOHO’s. De focus ligt op assemblage, nabijheid en kwaliteit van de dienstverlening.

XEFI-Dépannage-informatique

2003 – 2009

De groep creëert zijn concept van lokale vestigingen, een alles-in-één-winkel met een combinatie van technische en commerciële diensten.

XEFI-Maintenance-informatique

2010 – 2014

Oprichting van het eerste datacenter en lancering van lokale clouddiensten, standaard voor iedereen toegankelijk. Het aantal vestigingen stijgt.

XEFI-Cloud

2014 – 2019

De franchises versnellen de ontwikkeling van lokale vestigingen. XEFI wordt de Franse marktleider voor IT en kantoorautomatisering in het SOHO-segment en voor kmo/mkb-bedrijven. XEFI betreedt de internationale markt.

XEFI-Service-informatique

SINDS 2020

De verwerving van nieuwe vaardigheden binnen de groep resulteert in een uitbreiding van het dienstenaanbod en een nog interessantere prijs-kwaliteitverhouding voor onze klanten. De internationale ontwikkeling wordt nog belangrijker voor de groep.

XEFI-Compufirst-Digital

Een groep met een voorlopersrol op het gebied van technologie

De datacenters van XEFI Group 

XEFI is sinds 2013 eigenaar van twee datacenters in de regio Rhône-Alpes (Frankrijk). De groep biedt hostingoplossingen voor SOHO, kmo/mkb-bedrijven, midkappers en overheidsdiensten.
 
Voor de bouw van de datacenters heeft XEFI nauw samengewerkt met Schneider Electric. De duurzame NEXEREN datacenters maken gebruik van de laatste generatie technologie en zijn ontworpen met een flexibele en schaalbare architectuur om te kunnen inspelen op toekomstige technologische ontwikkelingen. 
 
Door te kiezen voor onze groene datacenters vermindert u de ecologische voetafdruk van uw dataverkeer en optimaliseert u de inzet van de IT-middelen die nodig zijn voor het hosten van uw informatiesysteem.
 
De gekwalificeerde ingenieurs en technici van XEFI verlenen managed services en beheren uw IT-infrastructuur, zodat wij u een beschikbaarheidsgraad van 99,98% kunnen garanderen.

MEER INFO OVER GROENE HOSTING

XEFI Location de baie

De certificeringen  van onze NEXEREN Datacenters 

De HADS-certificering (“Hébergeur Agrée de Données de Santé”) wordt uitgevoerd door het Franse ministerie van Volksgezondheid en garandeert de vertrouwelijkheid, integriteit, beschikbaarheid en traceerbaarheid van persoonlijke medische gegevens.

Een norm die de eisen vastlegt voor het beveiligen en beheren van gevoelige bedrijfsinformatie en de vertrouwelijkheid ervan garandeert.

Deze certificering onderstreept onze inzet voor de verdere ontwikkeling van datamanagementsystemen met zo weinig mogelijk impact op het milieu.

Deze certificering biedt toekomstige klanten van ons datacenter de garantie dat de installaties overeenkomstig het ontwerp gebouwd werden.

Ons Tier III datacenter beschikt over redundante stroomvoorziening, koeling en systemen voor het uitvoeren van upgrades.

Deze certificering valideert de beveiliging van de bankgegevens van kaarthouders en vergemakkelijkt de invoering van uniforme beveiligingsmaatregelen wereldwijd.

De groei van het franchisenetwerk van XEFI

XEFI werkt al meer dan 20 jaar aan zijn expertise en is uitgegroeid tot marktleider voor computerapparatuur en -diensten en bevoorrechte partner voor SOHO en kmo/mkb-bedrijven. 
Op basis van dit succes ontwerpt XEFI een vernieuwend en sterk concept voor franchisenemers.
 
De eerste lokale vestiging gaat open in 2015 in Clermont-Ferrand.
 
Sindsdien hebben we ons franchisenetwerk uitgebreid met meer dan 70 lokale vestigingen die kant-en-klare oplossingen bieden aan SOHO en kmo/mkb-bedrijven: IT, kantoorautomatisering, software en clouddiensten. 
 

MEER INFO OVER ONS FRANCHISENETWERK 

NEEM CONTACT MET ONS OP !

Contact